Вівторок, 07 липня 2015 01:22

Книги Пам'яті України. Сумська область. Том 1-14

Книги Пам'яті України. Сумська область. Том. 1
Перший том Сумської обласної Книги Пам'яті України склали короткі історичні нариси про найважливіші події в області та в м. Сумах напередодні і в роки Великої Вітчизняної війни та списки сумчан, загиблих на фронтах, в партизанських загонах і в підпіллі, а також списки воїнів Радянської Армії, що віддали своє життя в боях за м. Суми в ім'я Великої Перемоги над фашизмом.

Книги Пам'яті України. Сумська область. Том. 2
Другий том Сумської обласної Книги Пам'яті України склали короткі історичні нариси про найважливіші події в області та Білопільському районі напередодні і в роки Великої Вітчизняної війни та списки жителів району, загиблих на фронтах, в партизанських загонах і в підпіллі, а також списки воїнів Радянської Армії, що віддали своє життя в боях за звільнення Білопільського району від фашистських загарбників.

Книги Пам'яті України. Сумська область. Том. 3
Третій том Сумської обласної Книги Пам'яті України склали короткі історичні нариси про найважливіші події в області та Буринському і Великописарівському районах напередодні і в роки Великої Вітчизняної війни, а також списки жителів цих районів, загиблих на фронтах, в партизанських загонах і в підпіллі та списки воїнів Радянської Армії, що віддали своє життя в боях за звільнення Буринського та Великописарівського районів від фашистських загарбників.

Книги Пам'яті України. Сумська область. Том. 4
Четвертий том Сумської обласної Книги Пам'яті України склали короткі історичні нариси про найважливіші події в області та в Глухівському районі напередодні і в роки Великої Вітчизняної війни та списки жителів району, загиблих на фронтах, в партизанських загонах і в підпіллі, а також списки воїнів Радянської Армії, що віддали своє життя в боях за звільнення м. Глухова та Глухівського району від фашистських загарбників.

Книги Пам'яті України. Сумська область. Том. 5
П'ятий том Сумської обласної Книги Пам'яті України склали короткі історичні нариси про найважливіші події в області та в Конотопському районі напередодні і в роки Великої Вітчизняної війни та списки жителів району, загиблих на фронтах, в партизанських загонах і в підпіллі, а також списки воїнів Радянської Армії, що віддали своє життя в боях за звільнення м. Конотопа і Конотопського району від фашистських загарбників.

Книги Пам'яті України. Сумська область. Том. 6
Шостий том Сумської обласної Книги Пам'яті України склали короткі історичні нариси про найважливіші події в області та в Краснопільському і Кролевецькому районах напередодні і в роки Великої Вітчизняної війни та списки жителів району, загиблих на фронтах, в партизанських загонах і в підпіллі, а також списки воїнів Радянської Армії, що віддали своє життя в боях за звільнення Краснопільського і Кролевецького районів від фашистських загарбників.

Книги Пам'яті України. Сумська область. Том. 7
Сьомий том Сумської обласної Книги Пам'яті України склали короткі історичні нариси про найважливіші події в області та в Лебединському і Липоводолинському районах напередодні і в роки Великої Вітчизняної війни та списки жителів району, загиблих на фронтах, в партизанських загонах і в підпіллі, а також списки воїнів Радянської Армії, що віддали своє життя в боях за звільнення Лебединського і Липоводолинського районів від фашистських загарбників.

Книги Пам'яті України. Сумська область. Том. 8
Восьмий том Сумської обласної Книги Пам'яті України склали короткі історичні нариси про найважливіші події в області, Недригайлівському та Путивльському районах напередодні і в роки Великої Вітчизняної війни та списки жителів району, загиблих на фронтах, в партизанських загонах і в підпіллі, а також списки воїнів Радянської Армії, що віддали своє життя в боях за звільнення смт Недригайлова і Недригайлівського району, м. Путивля та Путивльського району від фашистських загарбників.

Книги Пам'яті України. Сумська область. Том. 9
Дев'ятий том Сумської обласної Книги Пам'яті України склали короткі історичні нариси про найважливіші події в області та в Охтирському районі напередодні і в роки Великої Вітчизняної війни та списки жителів району, загиблих на фронтах, в партизанських загонах і в підпіллі, а також списки воїнів Радянської Армії, що віддали своє життя в боях за звільнення м. Охтирки і Охтирського району від фашистських загарбників.

Книги Пам'яті України. Сумська область. Том. 10
Десятий том Сумської обласної Книги Пам'яті України склали короткі історичні нариси про найважливіші події в області та в Роменському районі напередодні і в роки Великої Вітчизняної війни та списки жителів району, загиблих на фронтах, в партизанських загонах і в підпіллі, а також списки воїнів Радянської Армії, що віддали своє життя в боях за звільнення м. Ромни та Роменського району від фашистських загарбників.

Книги Пам'яті України. Сумська область. Том. 11
Одинадцятий том Сумської обласної Книги Пам'яті України склали короткі історичні нариси про найважливіші події в області та в Сумському районі напередодні і в роки Великої Вітчизняної війни та списки жителів району, загиблих на фронтах, в партизанських загонах і в підпіллі, а також списки воїнів Радянської Армії, що віддали своє життя в боях за звільнення Сумського району від фашистських загарбників.

Книги Пам'яті України. Сумська область. Том. 12
Дванадцятий том Сумської обласної Книги Пам'яті України склали короткі історичні нариси про найважливіші події в області та в Середино-Будському і Тростянецькому районах напередодні і в роки Великої Вітчизняної війни та списки жителів району, загиблих на фронтах, в партизанських загонах і в підпіллі, а також списки воїнів Радянської Армії, що віддали своє життя в боях за звільнення Середино-Будського і Тростянецького районів від фашистських загарбників.

Книги Пам'яті України. Сумська область. Том. 13
Тринадцятий том Сумської обласної Книги Пам'яті України склали короткі історичні нариси про найважливіші події в області, Шосткинському та Ямпільському районах напередодні і в роки Великої Вітчизняної війни та списки жителів району, загиблих на фронтах, в партизанських загонах і в підпіллі, а також списки воїнів Радянської Армії, що віддали своє життя в боях за звільнення м. Шостки і Шосткинського району, смт Ямпіль і Ямпільського району від фашистських загарбників.

Книги Пам'яті України. Сумська область. Том. 14
У чотирнадцятому (додатковому) томі історико-меморіального видання Книги Пам'яті України (Сумська область) вміщено імена воїнів-земляків, партизанів, підпільників, які загинули в боях, померли від ран, загинули в полоні чи пропали безвісти і виявлені після виходу основних томів. Також подані списки воїнів-земляків, котрі загинули, померли від ран, пропали безвісти в регіональних війнах.

Актуально

Вшановуємо пам’ять

2 вересня, у День визволення міста Суми від нацистських загарбників, на місці розташування Дулагу № 170, який існував у 1941-1943…

Останній спочинок

2 вересня на кладовищі по вул. Прикордонній відбулося перепоховання останків загиблих військовополонених та мешканців міста Суми, які перебували в Дулазі…

Путивльський табір військовополонених (вересень 1939 - липень 1941)

Документи і матеріали збірника висвітлюють, у певній мірі, історію створення і функціонування маловідомого широкому загалу Путивльського табору військовополонених на Сумщині,…